Tower of God

Tower of God (TOG)
6 aprecieri
Trebuie să recunosc că am început să mă uit la Tower of God datorită agitației create în jurul acestei serii. Majoritatea părerilor pe care le-am citit sau le-am auzit au fost pozitive și am decis să îi dau și eu o șansă. Acest anime arată ca un puzzle prezentat sub forma unei povești de iubire și este o combinație între elemente de fantezie și aventură presărate cu o doză de dramatism. Așadar, dacă te atrag situațiile neprevăzute, misterul și genul shōnen, Tower of God poate fi o recomandare potrivită pentru tine.

POVESTEA

Acțiunea se desfășoară într-un mediu neobișnuit, și anume într-un turn gigantic alcătuit din zeci de niveluri. În această construcție misterioasă și impunătoare se află un element cunoscut sub denumirea de „Shinsu” care curge prin tot Turnul. De asemenea, ca în orice poveste, cineva trebuie să guverneze. Astfel, în acest caz, locuitorii nivelurilor superioare sunt cei care conduc, iar locuitorii nivelurilor inferioare sunt cei care luptă pe fiecare etaj pentru a avansa la următorul.

PERSONAJELE

Bam/Yohru este un băiat care și-a pierdut amintirile despre trecutul său. El nu înțelege foarte bine regulile Turnului și privește lumea din jurul său cu o inocență ieșită din comun. Acesta nu își dorește să lupte inutil și cu atât mai puțin să îi rănească pe cei din jurul său. Percepția lui despre prietenie este alăturată mentalității opuse a lui Rachel. Așadar, atunci când Rachel a decis să intre în Turn pentru a „vedea stelele” și l-a lăsat în urmă, Bam/Yohru a plecat disperat în căutarea ei. În drumul său, personajul principal masculin, se vede nevoit să înfrunte nu numai ființe mitologice, ci și alți rezidenți care împărtășesc aceeași dorință cu el, și anume să ajungă în vârful Turnului.
În continuare, alte personaje interesante sunt prințesele lui Zahard (Jahad). Acestea sunt considerate ca fiind elita. Ele au reușit să ocupe o poziție onorabilă și aproape imposibil de obținut. Puterea, inventivitatea și aspectul sunt câteva dintre standardele impuse pentru a putea fi nominalizată ca prințesă a lui Zahard (Jahad). În același timp, cel mai important factor evaluat este dacă fata aleasă este capabilă să își primească puterea în mod corespunzător. De asemenea, fiecare prințesă deține un obiect cu însemnul lui Zahard (Jahad) pe el, simbolul cu trei ochi, care reprezintă statutul lor.

ANIMAȚIA

Animația este fidelă stilului original al webcomic-ului și este, poate, chiar o îmbunătățire a acestuia, ținând cont că primele capitole ale seriei erau destul de lipsite de îndemânare pe latura artistică. Tot aici se observă fluiditatea mișcărilor protagoniștilor și modul riguros prin care au fost conturate împrejurimile mereu în schimbare.

COLOANA SONORĂ

Ești fan k-pop? Ești STAY? Dacă ai răspuns cu „da” atunci știi deja că Stray Kids cântă atât melodia de la început, cât și melodia de la final. Openingul se numește „TOP”, iar endingul se numește „SLUMP”.
Kevin Penkin, care a lucrat și la coloanele sonore ale anime-urilor „Made in Abyss” și Tate no Yūsha no Nariagari („The Rising of the Shield Hero”), a reușit să construiască o coloană sonoră deosebită care pune în lumină o lume unică, și anume cea prezentată în Tower of God. Acesta a făcut câteva combinații interesante în ceea ce ține de genul muzical ales. De exemplu, spectatorii pot auzi un amestec de harpe și dubstep wub ori coruri bulgare și „drum and bass”.

ÎNTREBARE FRECVENTĂ

„De ce auzim protagoniștii seriei spunându-i personajului principal Yohru și nu Bam?”

Această întrebare este foarte validă pentru că „Yoru” răsună peste tot în urechile noastre, în timp ce în subtitrări (indiferent de limbă) vedem că apare „Bam”. Explicația, în sine, este simplă și ușor de înțeles. În seria originală Tower of God WEBTOON personajul principal este numit „Bam” (în limba coreeană) și înseamnă „noapte”. În adaptarea anime, personajul principal este denumit „Yohru” (în limba japoneză) și are aceeași semnificație, „noapte”. Același lucru se întâmplă și cu numele lui Rachel, însă atât în limba coreeană, cât și în limba japoneză pronunția este aproape neschimbată („La-he-lu”). Păstrarea numelor „Bam” și „Rachel” în subtitrările din alte limbi reprezintă decizia producției de a sincroniza seria originală WEBTOON cu anime-ul.

În ansamblu, Tower of God este bazat pe un webcomic sud-coreean cu același nume, creat de SIU (Lee Jong Hui) și este cel mai recent anime original de pe Crunchyroll. Din punctul meu de vedere, anime-ul este unul reușit, în special, datorită părții sale filosofice care aduce în prim plan diferența dintre mentalitatea lui Bam/Yohru și mentalitatea lui Rachel. Așadar, se poate spune că apare o juxtapunere între dorința lui Rachel de a urca în Turn cu orice preț și modul de gândire al lui Bam/Yohru, care pune prietenia înainte de orice.
Concluzie generală: Serie bună.
Serii asemănătoare recomandate:
Luni, 21 septembrie 2020
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
Vero96, CRJ20, bufnita-corporatista07, Ilaria-chwann, ZennyZenIKy, TomiTomas
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Episoade anunţate
29 aprilie, 13:00
Anunţat de
3 mai
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
161
46
34

Encoding
214
38
12

Editare
1
1

Verificare
218
102
50

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...