Tower of God

complicat...
6 aprecieri
Încep prin a spune că nu m-am atins de manhwa ca să pot face o comparație între cele două, așa că o să vorbesc strict din ce am văzut, nu citit.
Am început această serie pentru că m-am trezit prinsă în mijlocul agitației create de ea. Am auzit păreri împărțite, de la ”e seria mea preferată” la ”nu-mi vine să cred că așa ceva există”. M-am lăsat descurajată de toate opiniile negative și am tot amânat-o, până am dat de oameni care m-au împins de la spate ca să o încep.

Am început-o.
Am terminat-o.
Este una dintre seriile mele favorite :)).


Cred că este imposibil să înțelegi povestea și ce vrea ea să fie fără să ajungi să o judeci pentru ce ea încearcă să nu fie.
La fel ca în cazul fiecărei serii care a primit multă atenție, atrage oameni care o aruncă la gunoi și o numesc „supraestimată”, atunci când majoritatea nu urmăresc sau nu preferă anime-uri de genuri similare, pentru a face o comparație corectă. Fără îndoială, seria i-a îndrăgostit pe unii, dar i-a înstrăinat pe alții.

Acum, că am punctat anumite chestiuni, să intrăm direct în pâine. O să încerc să punctez fiecare lucru care mi-a plăcut și displăcut la anime:

Poveste: Există un turn care convoacă oamenii aleși numiți „Obișnuiți” cu promisiunea de a-și acorda cele mai profunde dorințe. Fie că este vorba de bogăție, faimă, autoritate sau ceva care le întrece pe toate - totul îi așteaptă pe cei care ajung pe vârf.

Twenty-Fifth Bam este un băiat care a cunoscut doar o peșteră întunecată, o cârpă murdară și o lumină de neatins întreaga sa viață. Când o fată pe nume Rachel a venit la el prin lumină, întreaga sa lume s-a schimbat, devenind prieteni apropiați. Băiatul a învățat de la ea diverse lucruri despre lumea exterioară, dar când fata spune că trebuie să-l părăsească pentru a urca în Turn, lumea lui se sfărâmă. Făgăduind că o va urmări indiferent de ce este nevoie, el își aruncă privirea asupra turnului și se produce un miracol.

Așa începe călătoria lui Bam, un băiat tânăr care nu a fost ales de Turn, ci și-a deschis singur porțile. Ei îi numesc genul său „Neobișnuiți” - ființe care au zguduit chiar temelia Turnului de fiecare dată când puneau piciorul înăuntru.

Aceasta sigur este opinie nepopulară, dar îmi place foarte mult arta și animația. Cred că este un stil de artă suficient de unic pentru a se deosebi de colegii săi shounen. Seria are personaje și fundaluri colorate, iar animația, deși nu este întotdeauna consecventă, nu arată niciodată prea leneșă. Există câteva lupte frumoase în jocul coroanei și alte câteva răspândite în toată lumea. Deși nu este material de luptă shounen de top, animația oferă o prezentare solidă și cu siguranță nu este veriga slabă.

Un alt aspect care mi-a plăcut la serie este că se concentrează foarte mult pe personajele secundare, oferindu-le personalități unice și multă dezvoltare.

Cu toate astea, un minus adus seriei cred că este faptul că nu vă puteți da seama cine este personajul principal dacă povestea nu ar fi făcut asta evident de la început, deoarece Bam nu are la fel de mult timp...”pe ecran” (ca multe dintre personajele secundare). Ceea ce, după mine, este foarte plictisitor și plat.

Cred că anime-ul ar fi mult mai bun dacă l-ar elimina și l-ar face pe Khun sau una dintre prințesele lui Jahad personajul principal. Majoritatea personajelor secundare sunt suficient de simpatice și suficient de detaliate pentru a avea propria lor serie secundară, ceea ce este un lucru bun pentru orice serie, dar asta este doar o părere.
(Nici decizia de a împacheta atât de mult în episodul 13 nu a ajutat seria să se ridice, cu siguranță, dar asta este doar o frustrare de-a mea).

Cea mai slabă verigă ar aparține ritmului poveștii. Sezonul este cu adevărat similar cu examenul de vânătoare de la Hunter X Hunter, dar în timp ce acel acolo lucrurile au reușit să alunece fără efort testele într-un ritm uniform, făcând astfel testele, în sine, distractive, multe dintre testele turnurilor sunt atât de grăbite încât nu numai că nu înțelegeți pe deplin regulile, testele, cu excepția jocului coroanei, astfel devenind și...neplăcute de urmărit.
Povestea grăbită este, de asemenea, peste tot și multe lucruri sunt neclare, de la motivațiile personajelor la ”mecanica” turnului / explicații.

Per-ansamblu, anime-ul este distractiv, dar are multe defecte. Are personaje secundare grozave, mister și o lume intrigantă, dar este, de asemenea, prost dirijat, are un personaj principal fad și se oprește într-un loc ciudat.
Concluzie generală: Serie bună.
Serii asemănătoare recomandate:
Duminică, 28 februarie 2021
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
MADARA1337RO, Ciocotisel, Arekkusu2000, Ilaria-chwann, Uzumaki2021, ZennyZenIKy
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Episoade anunţate
29 aprilie, 22:00
Anunţat de
30 aprilie, 13:00
Anunţat de
3 mai
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
161
46
34

Encoding
214
38
12

Editare
1
1

Verificare
218
102
50

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...