Violet Evergarden

5 aprecieri
Oare sunt singura care doream ceva mai mult în poveste pentru Violet? Tot anime-ul autorul parcă a chinuit-o. În fiecare episod ea era "în căutare..." și asta a durat câțiva ani pentru ea. La început parcă era un robot care nu simte și nu înțelege nimic din jur și treptat a început să capete stări umane însă asta prin mult efort și suferință îndurate de ea. Oare nu a avut parte de multă suferință în război și autorul și-a continuat "pedeapsa" fără milă?
Până la ultimul episod viața ei a fost plină de tristețe și de întrebări pline de confuzie. Apoi cumva autorului i-a fost milă de ea și a făcut un film în care i-a adus ceva speranță și doar un minut din tot filmul a arătat că toată căutarea ei a luat sfârșit însă a fost atât de emoționantă că nu a putut rosti cuvintele necesare.

Povestea și personajele
Povestea are o singură temă: căutarea. Violet petrece ani de zile în căutarea propriilor emoții și sentimente de om după ce a petrecut atâția ani în război servind țara ca un robot.
Singurele scene care mi-au plăcut au fost cele în care era ea și Maiorul, pentru mine au fost cu mult mai interesante și aș fi dorit foarte mult să fie cât mai multe, dar nu asta era tema seriei.

Animația și Coloana Sonoră
Probabil au depus mult efort pentru a ne atrage cu animația că să fim impresionați și să vizionăm povestea asta deprimantă. Chipurile, expresiile faciale, hainele, peisajele, s-a lucrat enorm să le facă uimitor de realist. Mare efort pus să fie cât mai detaliat cu putință. Am fost total impresionată, ăsta este și motivul principal pentru care am reușit să termin seria.

Povestea este făcută în așa fel încât să ne treacă prin toate stările posibile și mai ales cele triste și deprimante. Să ne facă să dorim un final fericit care aproape nu este. Și în final autorul a făcut un film în care să ne dea un singur minut de bucurie dar și acelea nu total satisfăcător.

Dacă vă place asemenea poveste tristă și deprimantă atunci acest anime va părea o capodoperă pentru voi. Eu nici măcar nu m-am întristat la această serie, deci clar nu am plâns.
Mulțumiri celor care au avut răbdare să traducă seria și să îi bucure pe cei cărora chiar le-a plăcut.
Concluzie generală: Serie acceptabilă pentru fanii genului.
Duminică, 16 ianuarie 2022
Recenzie scrisă de
Recenzie apreciată de:
Mati-Hyuga, Mihai-Daniel, YorrarY, IuliaG, Sorysorin
Caută serie
Ştiri din lumea anime
Postat de cristiaN0051 @ 4 iulie, 14:59
Postat de cristiaN0051 @ 28 iunie, 17:58
Postat de cristiaN0051 @ 28 mai, 15:52
Caută membru
Caută
Episoade anunţate
3 mai, 18:00
Anunţat de
3 mai
Anunţat de
4 mai, 13:00
Anunţat de
Cei mai activi membri ai lunii

Traducere
29
17
9

Encoding
30
2
2

Verificare
57
10
6

Hall of fame
Principala adresă a site-ului e http://anime.kage.ro.
Site-ul poate fi accesat și prin browserul TOR la adresa aceasta (nu merge decât pe browserul TOR).
E extrem de important să încercați să accesați aceste adrese în caz că nu merge să intrați pe site.
Loading...